Russian version English version Nederlandse versie

Posttraumatische dystrofie

Posttraumatische dystrofie

Westbeemster, 16 juli 2010

Ik ben Nynke Sminia, 30 jaar, bioloog en actief in de internationale paardensport. Dankzij Hirudotherapie ben ik na bijna 3 jaar zo goed als genezen van CRPS type II. Bij deze het verhaal van mijn herstel met dank aan Drs. Aislou Guiliazova.

In het, met name in sportief opzicht succesvolle jaar dat ik deelnam aan de Europese Kampioenschappen Eventing, heb ik in november 2007 als gevolg van een ongelukkige val/sprong van een paard zowel mijn scheenbeen als kuitbeen van mijn linkerbeen op meerdere plaatsen gebroken.

Mede door een onnauwkeurige en late behandeling en operatie is er een acuut compartiment syndroom opgetreden welke pas bijna 24 uur na de operatie definitief werd vastgesteld. Hieraan ben ik vervolgens wel onmiddellijk opnieuw geopereerd om de zenuw- en vaatschade nog zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor zijn destijds de wonden open gelaten om de beknelling zo veel mogelijk tegen te gaan. Ondanks deze operatie waren er in de voet, de enkel en het been al ernstige verlammingsverschijnselen opgetreden wat mij in een rolstoel deed belanden maar wat vooral verschrikkelijke (zenuw)pijnen veroorzaakte. Hoewel de artsen aangaven dat het een behoorlijke tijd in beslag zou nemen was de prognose dat dit alles met behulp van fysiotherapie redelijk tot goed zou herstellen. Met fysiotherapie ben ik dan ook zo snel mogelijk begonnen nadat de wonden dicht waren. Daarnaast heb ik vanaf dat moment ook een laserapparaat aangeschaft en zelf mijn been drie keer in de week met de lasershower behandeld.

Ruim 4 maanden later, waarin de pijn nog nauwelijks was afgenomen en er nauwelijks herstel van de zenuwen was opgetreden, werd ik opnieuw geopereerd om het (te groot en op de verkeerde wijze) geplaatste ijzerwerk te verwijderen. Dit moest op zo’n kort mogelijke termijn gebeuren om de beweeglijkheid van de enkel te behouden. Volgens de artsen een eenvoudige ingreep die verschrikkelijk pijnlijk bleek te zijn.

Ook na deze operatie trad er dusdanig langzaam en weinig verbetering op, ik liep na 7 maanden nog steeds op krukken, dat ik voor mezelf vrijwel zeker wist dat er nog iets anders aan de hand moest zijn. Uiteindelijk ben ik in de zomer van 2008 bij mijn huisarts geweest omdat ik de zenuwpijn na zo’n lange tijd (bijna een jaar) echt niet meer kon verdragen. Hij vermoedde toen posttraumatische dystrofie verwees mij door naar een anesthesist van de pijnpoli. Deze arts constateerde CRPS type II en schreef tegen de zenuwpijn Gabapentine voor. Dit medicijn gaf wel verlichting maar had ook een aantal hele vervelende bijwerkingen omdat het een deel van de hersenen ongevoelig maakt. Daarnaast ben ik zowel DMSO zalf en N-Acetylcysteïne (vrije radicalen vangers) als Ketensin (vaatverwijders) gaan gebruiken. De N-Acetylcysteïne had bij mij geen effect maar de DMSO zalf en Ketensin hebben wel tot enige verbetering geleid. Met name de coördinatie van het been en de voet werd beter en op veel plaatsen kwam ook het gevoel weer deels terug alleen de pijn nam maar heel mondjesmaat af. In de zomer van 2009 bleek de anesthesist met medicijnen niet veel meer voor mij te kunnen betekenen en ook de huisarts had geen mogelijkheden meer. Er werd mij gezegd dat ik maar met mijn handicap zou moeten leren leven. Dit terwijl ik nog altijd continue veel pijn had en nog steeds geen ‘normaal’ dagelijks leven kon leiden, maar heel kortstondig kon staan en lopen, laat staan dat ik mijn sport kon beoefenen. Dit is als een harde klap aangekomen, vooral omdat ik er tot dan toe volledig vanuit was gegaan dat, hoewel het erg lang duurde, het uiteindelijk toch nog wel zou herstellen. Ik wilde en kon me er niet zomaar bij neerleggen dat ik vanaf mijn 29e de rest van mijn leven met deze enorme beperking, vreselijke pijn en daardoor enorme vermoeidheid verder zou moeten.

Als laatste mogelijkheid had de anesthesist mij nog acupunctuur geadviseerd en alsof het zo heeft moeten zijn werd ik juist op dat moment door mijn collega’s geattendeerd op Hirudotherapie, een therapie met medicinale bloedzuigers (die ook wel de levende acupunctuurnaald worden genoemd). Hirudotherapie bleek bij veel patiënten, waaronder mijn collega’s, goede resultaten te kunnen boeken. Het leek mij dan ook de beste optie om eens te informeren naar de prognose van deze arts over mijn situatie. Na uitgebreid onderzoek garandeerde zij (voor zover dat kan uiteraard) minimaal 70% verbetering te kunnen bewerkstelligen met hirudotherapie. De keus was snel gemaakt en in augustus ben ik met de therapie begonnen. Op dat moment ben ik op aanraden van Drs. Guiliazova gestopt met de laser- en fysiotherapie behandelingen.

De behandeling hield in, een wekelijks bezoek aan de praktijk waar zij bloedzuigers plaatst op de aangedane zenuwbanen. Met name de eerste 12 weken waren in mijn geval ontzettend zwaar. In eerste instantie omdat de beet van de bloedzuigers bij mij, vanwege de beschadigde zenuwbanen, wel behoorlijk pijnlijk was (wat bij andere patiënten meestal niet het geval is. Tot ongeveer december heb ik wekelijks deze behandeling ondergaan en gelukkig werd de reactie op de behandeling steeds minder heftig. Vanaf ongeveer de 6e behandeling trad er ook verbetering op. Ik kan het misschien het beste omschrijven dat ik voelde dat er weer bloed begon te stromen in mijn voet en dat deze weer tot ‘leven’ kwam. Ook verdween het slapende gevoel langzaam maar zeker, de beweegbaarheid van mijn enkel nam toe en de coördinatie werd langzaam beter. Spierontwikkeling nam toe maar ook de verzuring en het gevoel van vollopen van het been en de voet nam af.

Inmiddels ben ik bijna een jaar bij deze arts onder behandeling en is de behandeling al behoorlijk afgebouwd tot eens in de 2 maanden. Wat betreft het resultaat kan ik zeggen dat het boven verwachting is! In plaats van de ‘gegarandeerde’ 70% verbetering is dit nu ongeveer al 90% en ik verwacht dat dit nog meer zal worden. Waarschijnlijk zal 100% niet meer haalbaar zijn maar ik ben ervan overtuigd dat 95% wel gehaald kan worden. De eerder beschreven klachten zijn inmiddels ofwel geheel ofwel grotendeels verdwenen, ik kan langere tijd lopen en staan, heb voldoende spierkracht in mijn kuit, voldoende beweeglijkheid in mijn enkel, heb zelden meer een koude voet, heb ’s avond nog zelden extra pijn en voel me fit. Inmiddels heb ik zelfs alweer de eerste eventingwedstrijden achter de rug met succesvol resultaat. Wat mij betreft is dit dus een ontzettend succesvolle behandeling waar ik, daar ben ik van overtuigd, mijn herstel aan te danken heb.

Het is erg jammer dat deze behandelmethode niet door iedereen serieus wordt genomen, want ik denk dat er nog veel meer mensen veel baat bij zouden kunnen hebben (bij verschillende uiteenlopende klachten). Daarnaast moet ik helaas ook opmerken dat de meeste zorgverzekeringen niets van de kosten van deze, voor patiënten betrekkelijke kostbare, behandeling vergoeden. Hierdoor is deze behandeling voor veel patiënten een behoorlijke financiële strop en voor anderen niet eens mogelijk. Spijtig voor velen die (wellicht onnodig) met chronische pijnen door het leven moeten. . . .

Hoe dan ook, persoonlijk ben ik ongelooflijk blij dat ik uiteindelijk de weg naar Hirudotherapie en Drs. Aislou Guiliazova heb gevonden waardoor ik mijn leven weer kan leiden zoals ik dat het liefste doe. Hierdoor kan ik eindelijk weer helemaal mezelf en gelukkig zijn!


Hoofdpijn, Hoge bloeddruk en Artrose

Hoofdpijn, Hoge bloeddruk en Artrose

Zaandam 3 mei 2010

Een aantal jaren geleden ben ik op mijn knie gevallen, hij was behoorlijk dik en ik kreeg er steeds meer last van. Ik denk dat artrose ook begon mee te spelen, dit had ik in lichte mate in mijn rechterhand. De muis van mijn rechterhand was nl ook dik.

De doorbloeding van mijn benen is echter altijd al slecht geweest, lang zitten gaf soms al een probleem omdat ik dan het gevoel had dat mijn benen afgekneld werden. Ook lang lopen ging nu niet meer, er waren momenten dat ik erg slecht liep. Bij de orthopeed ben ik destijds een keer geweest om te vragen of er aan de knie iets te doen was. Dat zou dan eventueel een standscorrectie zijn omdat het onderbeen scheef staat.

Dat is een behoorlijke ingreep en daar had ik niet veel trek in. Ik weet wel wat ik heb, maar niet wat ik krijg. Toen ik dus in een krantenartikel las dat Hirudotherapie ook wat aan blessures kon doen, heb ik er eerst een tijdje over nagedacht. Maar toen toch de stap genomen, het is vooral het onbekende wat je in het begin tegenhoudt. Je hoort hier toch weinig over en zoals het spreekwoord al zegt : onbekend maakt onbemind. Dus eerst maar eens gebeld voor een intakegesprek. Dan is de eerste prettige ervaring al dat je dokter Guilliazova zelf aan de lijn krijgt.

Maar bij het uitgebreide intake gesprek bleek al gauw dat er nog veel meer klachten waren, zoals migraine, druk achter mijn ogen in de verstopte bijholtes waardoor ik “gewone” hoofdpijn kreeg. Ook mijn bloeddruk was te hoog, hier slikte ik 2 soorten medicijnen voor.

Ook was ik vaak heel er moe, tijdens een dergelijk eerste gesprek wordt er dus uitgebreid stilgestaan bij al je klachten. Eerst moesten er nog 2 onderzoeken plaats vinden voordat ik met de behandeling kon beginnen. Toen dat allemaal oke was begon de behandeling.

Het waren dus best wel veel klachten die aangepakt werden Maar de druk achter de ogen, was al heel snel weg. Nooit geen migraine meer gehad. De hoge bloeddruk pillen werden langzaam afgebouwd en eigenlijk zeer snel was dit ook onder controle. De bloeddruk is nu perfect 125/80 gemiddeld. De muis van mijn rechterhand is ook niet dik meer nu.

Iedere keer als je komt wordt er goed naar je geluisterd en wordt alles doorgesproken.

Het is dus niet alleen de behandeling maar ook de aandacht die je krijgt, er wordt alle tijd voor je genomen.

Ik ging regelmatig heen bijna iedere week. Maar ik heb ook wel eens een paar maanden overgeslagen omdat we dan in het buitenland zaten. Dit gaf geen terugval in de behaalde resultaten

De knie werd pas later uitgebreid behandeld maar de dikte is bijna weer gelijk aan mijn andere knie. Na ruim een jaar kwam de hoofdpijn weer even om de hoek kijken , door allerlei omstandigheden, drukte, stress, speelde dit even weer in lichte mate op.

Met wat nabehandelingen was dit ook snel weer onder controle.

Wat een verademing als je geen hoofdpijn meer hebt, je geen pillen meer hoeft te slikken voor de hoge bloeddruk. Dit zijn toch dingen als je er aan begint waar je niet meer van af komt. En die zoals dan blijkt, helemaal niet nodig zijn omdat hier een prachtige natuurlijke therapie voor is. Wat jammer dat dit zo onbekend is.

Ik ga nu nog door met het behandelen van de benen, het lopen gaat inmiddels ook weer beter. Ik hoop zo de artrose te verminderen, te stoppen en een operatie ver van mijn bed te houden.

Op deze goede manier hoop ik dan oud te worden (ben nu 62) zonder een dagelijkse portie van 10 tot 15 pillen.

Aislou bedankt voor al de aandacht en de goede zorgen.

Ina Hussaarts


Hernia, Rug- en Hoofdpijn klachten

Hernia, Rug- en Hoofdpijn

Spierpijn na het wandelen,ik had nooit gedacht dat het zo’n fijn gevoel kon geven.

Wij, Debora en Aad van Bergenhenegouwen hebben veel gewandeld door Nederland, maar naarmate we ouder worden kwamen ook verschillende problemen met de gezondheid.

Bij mij was mijn rug al langer een probleem eerst een hernia operatie toen ik achttien was en later een operatie aan de rug i.v.m. stenose wat slijtage is door het harde werken en verkeerde belastingen van mijn rug.

In 2008 hoorde ik via een relatie van een arts die met bloedzuigers veel problemen kon oplossen, niet alleen voor mij maar ook voor Debora die veel last van erge hoofdpijnen had, zo erg dat ze soms dagen niet normaal kon functioneren. Deze relatie had veel baat de behandelingen en adviseerden mij om eens contact te zoeken met deze arts. Na enige aarzeling zijn we naar Zaandam gegaan en hebben wij dr.Guliazova ontmoet welke ons op een zeer geruststellende en met duidelijke aanwijzingen vertelde dat ze ons een zeer groot deel beter kon maken.

Bij Debora hadden de behandelingen na enige tijd tegen de hoofdpijn een zeer goed resultaat zodat ze weer normaal kan functioneren. Geloof mij als ik zeg dat ze al heel veel pillen en medicijnen had weggewerkt wat eigenlijk achteraf geen of weinig resultaat had opgeleverd. Bij mij duurde het langer eer er resultaat was , ik kon voor ik de behandeling begon niet langer als +/-30 seconde stil staan want dan kreeg ik zoveel pijn dat ik moest gaan zitten.

Lopen kon ik +/- 100 meter dan moest ik gaan zitten,als ik zit en leg had ik gelukkig geen pijn maar normaal functioneren ging niet meer. Ik zou weer geopereerd moeten worden, maar ik had nu mijn twijfels en durfde het niet meer aan.

Je moet vertouwen hebben in de mannier van behandelen en dat had ik niet meer bij de reguliere behandelingen. In het begin waren er niet veel veranderingen wel zakte mijn bloeddruk door de behandelingen en het litteken van de vorige operatie slonk zienderogen.

Dan gaan ook bij mij de behandelingen vruchten afwerpen, ik ben van nature ook een doorzetter dus geef niet snel op. Na verloop van +/- acht maanden zijn de resultaten zo dat ik weer normaal kan staan, normaal kan lopen en weer normaal kan functioneren. Natuurlijk moeten wij met de behandelingen nog een tijdje doorgaan, maar de resultaten geven vertrouwen voor onze toekomst.

We lopen weer op het strand en genieten van de natuur, we moeten natuurlijk ons wel ontzien maar we zijn op de goede weg.

Ik dank dr.Guliazova dan ook van harte dat ze voor ons de tijd heb genomen, en tijd dat steekt ze in de behandelingen want geen haastige afspraken geen snelle praat gewoon de tijd voor de patiënten nemen en ze met respect behandelen. Wil ik een ieder die dit leest en twijfelt over zijn gezondheid adviseren probeer het, je word op waarde geschat bij deze dokter.

Hoogachtend,

Aad en Debora van Bergenhenegouwen.


Fibromyalgie, Rug- en Hoofdpijn

Fibromyalgie, rugpijn en migraine

Ik ben een vrouw van 63 jaar en werd in september 1946 geboren en een jaar later werd er Engelse ziekte geconstateerd. Advies van een professor in Amsterdam was om op de buik te slapen omdat mijn borstkas scheef was en gedurende enkele jaren hoge schoenen te dragen ivm x-benen.

Rond mijn 18e jaar kreeg ik voor het eerst ernstige rugklachten en het advies van de huisarts daarvoor pijnstillers te slikken. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik verschillende keren weer ernstige rugklachten gehad en bleek na de tweede zwangerschap er een ernstige scoliose te zijn ontstaan. Op advies van een sportarts, speelde ik volleybal al vanaf mijn 16e jaar, moest ik elke dag rugoefeningen doen. Rond mijn 45 e jaar ontstonden problemen vanwege de overgang met heftige migraine aanvallen. Door de huisarts werden daarvoor medicijnen voorgeschreven wat na 2 jaar verder resulteerde in hormoon preparaten.

Dit omdat mijn lichaam deze niet genoeg aanmaakte. Ook werden de rugklachten weer erger en werd ik door de huisarts geadviseerd om mij te laten behandelen door een chiropractor.

Dat is een tiental jaren ook gebeurd maar in 2004 hielp dit niet meer en werd ik terugverwezen naar de huisarts voor een bloedonderzoek ivm reumatische klachten die sinds de overgang erger zijn geworden. Na verschillende onderzoeken was de conclusie van de huisarts dat het Fibromyalgie was en dus niets aan te doen. Maar ondertussen kon ik bij het wakker worden bijna niet uit mijn bed komen en werd de stijfheid in mijn lichaam steeds erger. Ik had dagelijks pijn in mijn hele lijf en kon zelfs de nagels van mijn tenen niet meer zelf knippen. Op de grond zitten en met de kleinkinderen spelen ging niet meer. Tot 2 x toe heb ik een maand met krukken gelopen omdat mijn linkerknie niet meer functioneerde.. Ik kreeg steeds meer last van allerlei spieren en ook een te hoge bloeddruk waarvoor ik medicijnen kreeg voorgeschreven. Ik was teneinde raad en wilde niet op mijn 57e al thuiszitten en niet meer gewoon kunnen functioneren.

In januari 2005 kwam ik bij de Hirudologie praktijk van dr. A. Guiliazova terecht. Na 4 behandelingen met de bloedzuigers was mijn bloeddruk weer normaal en kon ik stoppen met medicijnen. Daarna behandelde zij mij verder op nek en rug en na 15 behandelingen begon ik mij weer beter te bewegen en wat soepeler te voelen. Het opstaan ’s morgens en het draaien in bed ging met minder pijn gepaard.

De rugklachten werden minder en in 2007 voelde ik mij als herboren. Nog 2 x per jaar heb ik wat meer pijn in de rug maar de klachten zijn meestal binnen een week weer voorbij.

Terwijl dat voor die tijd wel een maand aanhield.. Nu in 2010 krijg ik 6 behandelingen per jaar, wat in 2005 nog wekelijks was. En kan ik weer volledig functioneren en weer heerlijk met de kinderen spelen en dollen. Ik voel mij erg gelukkig en dat, terwijl mijn huisarts beweerde dat er niets meer aan te doen was, maakt mij een zeer tevreden mens. Ik hoop dat de zorgverzekeraars hierdoor gaan inzien dat op deze manier veel mensen geholpen kunnen worden en de kosten van ziekenhuis opnames mede hierdoor een stuk goedkoper kunnen uitvallen.

Hennie Roode

Zaandam


Menstruatiepijn

Mijn verhaal

Ik ben via mijn vader hier terecht gekomen, hij had veel klachten en slikte veel medicijnen maar is daar nu allemaal vanaf dankzij de bloedzuigers.

Zelf had ik veel last van menstruatiepijn ook al moest ik nog niet ongesteld worden, duizeligheid, prikkelbare darm en een te langzaamwerkende schildklier.

In het begin vond ik het wel eng om die beestjes zo op je te laten zetten maar na een paar keer was ik al snel aan ze gewend en ging ik er zonder moeite heen.

Na een paar weken merkte ik meteen al verschil met mijn menstruatiepijn en mijn darmen werden ook een stuk beter.

Helaas begon de verzekering moeilijk te doen en kreeg ik niks meer vergoed waardoor ik ben gestopt met de behandelingen.

De meeste dingen waar ik last van had zijn een stuk verbeterd en als de verzekering niet moeilijk was gaan doen had ik zeker nog de behandelingen afgemaakt want ik ben ervan overtuigd dat mijn klachten dan bijna waren verdwenen of helemaal weg waren.

Mijn menstruatiepijn is nu een stuk minder, heb amper nog last van duizeligheid en mijn darmen zijn ook een stuk beter geworden,

allemaal dankzij de bloedzuigers en natuurlijk Drs Guilliazova.

Heel erg bedankt!


Hernia

Mijn kennismaking met bloedzuigers

In mei 2003 werd ik getroffen door een hernia.
Bewust gebruik ik het woord “getroffen”, omdat ik tot op heden herinnerd word aan mei 2003.

Door de huisarts werd ik met spierverslappers en pijnstillers weggestuurd – ga maar lekker op vakantie. Mijn man en ik zijn met de caravan naar Noord Spanje gereden. Een groot drama werd dat, ik kon niet meer lopen en werd door mijn man met de auto naar de douche gereden.
Ondertussen ben ik bij een arts in Spanje langsgegaan, die alleen pijnstillende injecties kon geven (die niet helpen) en mijn eigen huisarts, die ik belde zei: blijf maar in Spanje hier kan ik toch niets voor je doen. Enfin, na 4 weken drama en terug in Nederland gelijk weer naar mijn huisarts en deze schrok. Binnen 1 week had hij een afspraak geregeld in het ziekenhuis bij de neuroloog.

Nu komt de opsomming van de behandelingen, die ik heb ondergaan in de periode juni 2003 tot en met januari 2006:

Mensendieck

Acupunctuur

Sikkenstherapie

Operatie

Manuele en fysiotherapie

Pijnbestrijding

Mijn vertrouwen in de gevestigde en alternatieve geneeskunde was nihil. Ik slikte nog steeds 8 pijnstillers per dag en was maar gestopt met werken omdat ik de halve nacht wakker lag van de pijn. De uitstralingspijnen in mijn linkerbeen en voet bleven aanhouden.

Van een golfvriend kreeg mijn man te horen over de behandeling met bloedzuigers door een Russische arts te Zaandam.
Zij had al zeer goede resultaten geboekt. Mijn reactie op de positieve benadering van mijn man was er een van, luister eens even: ik heb nu al zoveel teleurstellingen moeten verwerken (allemaal goed bedoelde therapieen, die bij mij niet werkten), ik kan op dit moment niet nog een teleurstelling aan.
Na enig gedram van mijn man, heb ik dan toch – in februari 2006 – een afspraak gemaakt bij dokter A.Guiliazova en tot op de dag van vandaag heb ik er geen seconde spijt van gehad.

Waar andere medici niettoe in staat waren, behaalde zij een overwinning. Van verschrikkelijk veel pijn en 8 pijnstillers per dag, leef ik nu zonder pijnstillers en de pijnen zijn nagenoeg weg. De wereld is weer voor mij opengegaan, ik kan weer leven.

Dank je wel Aislou Guiliazova, ik heb mijn leven weer teruggekregen.

Margreet Swart

3 januari 2007


Reumatoide Artritis

HIRUDOTHERAPIE

In december 2004 kon ik van de een op de andere dag bijna niet meer bewegen. Aanvankelijk dacht ik dat ik te maken had met een forse griep. Na twee weken meer slapend dan wakend door te brengen ontdekte ik dat de stijfheid en pijn in de gewrichten niet over gingen. Op aanraden van de huisarts maakte ik een afspraak met een reumatoloog.

In het ziekenhuis werd mijn vermoeden bevestigd en Reumatoïde Artritis vastgesteld. Een ziekte die het levensplezier van mijn –inmiddels overleden- vader ernstig verpest had. Ik heb kunnen zien hoe hij binnen een half jaar van een vitaal mens veranderde in een kromgetrokken oude man. In mijn vak ben ik volledig afhankelijk van een soepel lichaam. Als beeldhouwer zag ik mijn toekomst somber in.

De reguliere behandelmethodes vind ik erg beangstigend. De gedachte aan een leven waarin je afhankelijk bent van zware medicijnen vind ik vreselijk. Mijn lichaam blijkbaar ook. Ik reageerde slecht op de medicatie, mijn huid werd kreeftrood en jeukte enorm. De specialist stelde een andere medicatie voor.

Op dat moment heb ik besloten op zoek te gaan naar andere methodes om reuma aan te pakken. Ik ben er van overtuigd dat ziektes geen toevalligheid zijn, een ziekte kan ook een goede leermeester zijn. Maar de meest effectieve behandeling is volgens mij een combinatie van zelfonderzoek en behandelen van de lichamelijke klachten.

Ik heb veel baat gevonden bij de bloedzuigertherapie. Ik wist me te herinneren dat reuma soms effectief behandeld kan worden met bloedzuigers. Enkele uren speuren op internet brachten me vervolgens bij dr. Guiliazova. In augustus 2005 heeft Aislou een diagnose gesteld. Sindsdien heb ik bijna wekelijks een afspraak en gaat mijn bewegingsvrijheid met grote sprongen vooruit. Het heeft een tijd geduurd tot de eerste resultaten echt goed te merken waren. Ook heb ik een paar keer een terugval gehad. Het is soms best moeilijk geweest om in deze tijden vertrouwen te blijven houden in de behandeling. Het mooist waren de maanden dat kon constateren hoe mijn gewrichten weer tot leven kwamen, hoe ik elke week weer vol vreugde kon roepen ‘kijk ik kan weer lopen, rennen, springen……

Ik heb geluk gehad dat ik Aislou gevonden heb en dat ze mijn behandeling heeft aangedurfd. Ik was zeer ernstig ziek.

Ik ben weer in staat mijn beelden te maken. Geleerd om zuinig met mijn lichaam om te gaan. Het zware werk niet altijd alleen aan te pakken. Dikwijls gedacht dat ik zou moeten stoppen met dat wat mijn leven is; beelden maken.

Met dank aan de bloedzuigers en Dr. Guiliazova!

Jissy Keuenhof


Endometriose

Hoe bloedzuigers mijn leven hebben veranderd

Mijn naam is …… en ik ben een vrouw van 36 jaar oud. 7 jaar geleden kreeg ik zeer pijnlijke menstruaties. Omdat ik jaren op de pil was (contraceptie pil), dacht ik dat de pijn moet daaraan liggen. Ik ben naar huisarts gegaan om advies daarover te krijgen. Ik kreeg te horen dat de pil juist voor mindere pijn zorgde, maar in mijn geval klopte het niet. Ik deed een onderzoek (inwendige echo) bij Gin en er schijnt een cyste te zijn op mijn rechte eierstok. In de medische wereld, was mijn “ziekte” genoemd “endometriose”. Ik heb op de internet en ook via mijn ginecologist meer informatie daarover achtergehaald. Het bleek een chronische ziekte te zijn. Inmiddels was ik 2 keer geopereerd omdat de cyste(s) zijn terug gekomen op mijn organen (o.a. baarmoede en eierstokken). Ik kreeg zware hormonen (met veel testosteron) en die moest ik afgelopen jaren doorslikken om menstruatie te voorkomen. Ondanks die hormonen, had ik heel veel pijn. Op gegeven moment kon ik niet meer normaal functioneren – de pijn was niet meer te verdragen. Pijnstillers hadden mij niet meer geholpen. Ik kreeg regelmatig morfine van de doctor om pijn te verzachten. Die ellende met pijn duurde jaren en ik kreeg te horen van de dokters dat ik ermee moet leren leven omdat er geen medicijn bestaat tegen endometriose. Ik was er kapot van. Toevallig, heb ik via kennissen gehoord over Hirudoterapie (behandeling met bloedzuigers). Ik had niets te verliezen,- dacht ik. Ik wist ook dat de traditionele medicinale behandeling geen hoop voor mij meer was. Ik heb een afspraak gemaakt met Aislou om met de bloedzuigerbehandeling te beginnen. Ik kreeg te horen van Aislou (na onderzoek) dat ik eigenlijk met hormonen moet te stoppen. Ik was een beetje verbaasd om dat te horen, ik was bang om weer zware voortdurende pijn te krijgen. Na de eerste 3 behandelingen met bloedzuigers, werd ik ongesteld en ik had maar lichte pijn die in normale omstandigheden bij de menstruatie hoort. Ik was geschokt en tegelijkertijd zeer tevreden. Ik naam daarna nog 4 behandelingen met bloedzuigers en mijn menstruatie was allemaal weer in orde (lichte pijn en elke 28 dagen -> dat is perfect). Sindsdien heb ik geen hormonen geslikt en alle pillen heb ik weggegooid. Ik was dol gelukkig dat de pijn niet meer zo zwaar was. Ik maakte ook een afspraak met Gynaecologes bij VU ziekenhuis voor controle. Mijn Gin heeft inwendige echo gedaan en hij wist niet wat hij zag – er waren dus geen cystes en op de echo scheen alles perfect te zijn. Hoe kon dat? – vroeg hij mij. Ik heb hem verteld over mij behandeling met bloedzuigers. Hij was blij voor mij maar wist niet wat hij daarover moet zeggen. Hij vroeg of ik binnen volgende 4 maanden kan terug komen om het resultaat verder te beoordelen. Ik ging dus naar de afspraak weer na 4 maanden en tijdens de controle alles was nog steeds perfect. Toen wist ik dat die bloedzuigers hebben mij echt geholpen. Ik was zo blij en gelukkig.

Ik heb contact opgenomen met Endometriose Stichting om mijn ervaringen te delen, maar kreeg geen reactie. Ik stuurde ook e-mails naar Ginecologen (specialisten van endometriose) over mijn ervaring. Ik hoopte dat mijn verhaal andere vrouwen zal helpen, maar geen enkele ‘instantie’ vond het belangrijk om op mijn “ervaring met bloedzuigers” te reageren. Als ik soms hoor van andere kennissen of vrienden over hun fysieke klachten, vraag ik altijd: - heb je al bloedzuigers geprobeerd? Die vraag zal ik aan mensen blijven stellen om hun kans te geven voor genezing.

Ik wil van harte bedanken aan Aislou Guiliazova. Ze heeft de kwaliteit van leven aan mij terug gegeven. Dankzij haar kennis kan ik verder normaal functioneren en genieten van mijn gezondheid.

Aislou, - Bedankt


Osteoporose

Levende Naalden!

Uitslag onderzoek osteoporose!

Tijdens het klussen bij mijn zoon kreeg ik plotseling erg veel pijn. Door de huisarts naar de Heel gestuurd! Acht maanden ellende!! Veel medicijnen, dachten een longembolie, gelukkig niet. Maar WAT dan? Op verschillende plaatsen kleine herniatjes geconstateerd. De pijn bleef, doorgestuurd naar de VU Amsterdam. Na uitgebreid onderzoek: ingezakte rugwervels. De pijn bleef. Kon niet meer werken. We hebben een eigen zaak, cafe koffiehuis dat was erg moeilijk. Stoppen betekende wat je jaren hebt opgebouwd, verkopen -familiebedrijf. Mijn zoon werkte in de horeca en wilde gelukkig helpen + bedrijf voort te zetten! Nog meer onderzoeken toen werd gezegd U heeft osteoporose.

Wervels kunnen worden vastgezet, maar bij mij kan dat niet mijn botten waren niet sterk genoeg. Slikte Morfinepillen tegen de pijn en nog veel meer medicijnen. Opgegeven moment slikte ik wel boorden pillen waarvan veel last van bijwerkingen, maar ja je moet wat. Mijn zwager Tom ging bloedzuigertherapie proberen en zei, misschien is het wat voor jouw. Baat het niet schaadt het niet! We hebben een afspraak gemaakt en het hele gebeuren verteld!

Dr. A.Guiliazova heeft me onderzocht en zei tegen mij dat ik mij een stuk beter kon gaan voelen na ong. 25 à 30 behandelingen dat was natuurlijk heel interessant. Wel een beetje eng idee, dat die wormen zich vastzuigen aan je lijf. Maar dat went snel. Het is geheel pijnloos alleen een beetje prikkelend gevoel. Gemiddeld iedere week 13 tot 15 beestjes, die mijn bloed gingen zuiveren en zorgen voor betere doorbloeding wel een zeldzame ervaring. Na een paar weken voelde ik mij al een stuk beter wat een geluk!!! Na ongeveer 20 behandelingen weet het niet precies meer, mocht ik de morfine afbouwen en daarna de rest van de medicijnen. Nu ben ik ± 30 behandelingen later en slik geen medicijnen meer. Kan weer wandelen en weer redelijk normaal functioneren, zonder pijn! In de Vu zeiden ze dat ik maar moest leren leven met mijn kwaal en veel medicijnen slikken, elk 5 jaar terug voor controle en hopen dat er wat verbetering komt. Ik ben heel blij dat ik deze therapie heb ondergaan.

Iedereen, die veel pijn heeft of ziek is kan heel veel verlichting of zelfs beter worden door deze therapie. Het is een raar idee, maar het heeft mijn leven weer een stukkig prettiger gemaakt! Dit is een oude therapie, die totaal geen bijwerkingen heeft en heeft mijn leven voor een groot deel weer teruggeven!!!

C. Tichelaar


Hernia

Mijn kleine wondervriendjes

Ik ben een vrouw van 56 jaar oud, vier jaar geleden kreeg ik een verschrikkelijke pijn in mijn onderrug. Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan en deze adviseerde me pijnstillers en fysiotherapie. Het werd echter slechter i.p.v. beter en mijn huisarts adviseerde me dan ook om maar eens naar het ziekenhuis te gaan. Hier werden foto’s gemaakt, gewone en nucleaire scans. Het bleken 3 hernia’s te zijn, S1, S2 en S4- en 5 lumbaal. Tevens werd mij gezegd dat ik artritis en artrose had, maar daar kon ik wel 80 mee worden. Fijn, maar wat te doen aan die pijn? Gewoon pijnstillers slikken mevrouw en ook de overgang zal hier wel mee te maken hebben. Toen ik aan de 9 Ibuprofen per dag zat, zag ik het even echt niet meer zitten.

Doordat wij paarden hebben las ik op een dag een artikel in een paardenblad over een Fries paard in Hamburg dat zijn stal niet meer uit kon komen vanwege artrose. Een Duitse dierenarts behandelde dit paard met bloedzuigers en na 1 behandeling kwam hij zijn box weer uit en na een aantal behandeling kom hij weer recreatief bereden worden. Er stond een adres en telefoonnummer bij en dus heb ik gebeld en gevraagd of het ook bij mensen werkte ? Het antwoord was positief en wel bij 98% werd mij verzekerd. De afstand was echter te groot om op een economische manier behandeld te worden en ze vroeg mij om eens op internet te kijken of er geen arts was die dichter bij woonde. Hier vond ik al gauw de naam van Dr. Guiliazova, Hirudo Therapie in Zaandam. Ik vond het echt wel doodeng, maar heb toch maar gebeld en mijn verhaal verteld. Twee dagen later kon ik al komen en had dus geen tijd om het nog enger te gaan vinden.

Na een uitgebreid onderzoek kon ik gelijk behandeld worden. Geweldig, ik kon zelf mijn sokken weer aantrekken en allerlei andere simpele dingen weer zonder hulp doen. Ook kon ik eindelijk weer eens een nacht doorslapen en het was eigenlijk helemaal niet eng of griezelig. Na een aantal behandelingen aan rug, vingers en nek kan ik bijna alles weer zonder pijn doen en gebruik en helemaal geen pillen meer. Kort geleden kreeg ik een galgeon, een bult op mijn rechter polsgewricht. De huisarts heeft dit eerst met een injectie proberen weg te halen, maar toen dit niet hielp moest het operatief gebeuren. Ik dacht dat kan altijd nog en heb het toen aan Dr. Guiliazova laten zien. Zij heeft het ook weer met bloedzuigers behandeld en na 4 behandelingen was het weg en het is nog steeds weg. Zelfs mijn longontsteking heb ik met mijn kleine vriendjes laten behandelen,omdat ik allergisch ben voor antibiotica, en ook dit heeft prima gewerkt.

Mijn ervaring is inmiddels als ik wat krijg bel ik eerst met Aislou en als zij er niets mee kan dan kan ik altijd nog naar de reguliere geneeskunde.

Een heel dankbare patiënt !

Ann de Vreeze


Whiplash

Hier een berichtje van mij. Sinds mei 2005 ben ik onder behandeling voor mijn caudalaesie en whiplash. Sinds mijn behandeling is er veel positiefs gebeurd. Ik loop stukken beter, minder pijn, whiplash bijna weg.
Ik werk weer voor 16 uur per week (voor die tijd was ik 12 jaar 100% afgekeurd). En mijn gevoel aan benen wordt langzaam aan beter. Dit alles wilde ik toch even kwijt. Wat ik heel vervelend vind is het feit dat verzekeringsmaatschappijen deze behandeling bijna niet dekken. Het is mijn enige kans op redelijke genezing en nu moet ik afhaken vanwege het geld. Ze zijn wel bereid om heel veel geld per jaar uit te geven aan mijn catheters (te gek dat die er zijn maar het is natuurlijk niet de oplossing) en ze willen niet mijn behandeling betalen. Ik hoop dat er toch verzekeringsmaatschappijen zijn die deze behandeling willen vergoeden.
Ik dank jou in ieder geval voor het tot nu toe behaalde resultaat. Ik ben er een ander mens door geworden.

Monique


CANS

Beetsterzwaag, mei 2007

Behandeling door Aislou Guiliazova, arts te Zaandam

De door mijn huisarts gestelde diagnose peesschede ontsteking in mijn pols bleek niet de juiste te zijn.
Omdat herstel uitbleef na fysiotherapie en alleen injecties verlichting konden bieden, waar ik niets voor voelde, kwam ik via via bij de dokter Guiliazova terecht.
De kwaal bleek CANS te zijn en behandelingen door een bijzondere vorm van acupunctuur hebben uitkomst geboden.
Na 8 behandelingen heb ik al blijvende verbetering gevoeld. Tegelijkertijd is mijn bloeddruk opmerkelijk gezakt.
De wijze waarop dokter Guiliazova mij behandelt, de aandacht en de belangstelling, die zij aan de dag legt voor mij stel ik zeer op prijs.

Carien Meijer


Hoofdpijn

Beste Aislou,

Gezondheid !!! Daar draait alles om als je ziek wordt. Men gaat naar ziekenhuis en komt in een systeem terecht die hij zelf niet heeft gekozen. Men wil iets anders iets beters en natuurlijke, juiste genezing. Je krijgt medicijnen en een goed aandacht. Maar is dat alles wat we hebben nodig als wie ziek worden ??? Helpen medicijnen altijd ? Hoe groot is de kans dat ik beter zal worden? Zijn medicijnen schadelijk voor mijn lichaam?

Ik heb last van hoge bloeddruk,hoofdpijn en hart problemen. Ik heb 4 jaar me bezig gehouden om antwoorden te krijgen op bovengenoemde vragen. Ziekenhuis in en uit 4 jaar lang. De enige wat ik hoorde van mijn arts ‘’ Nvart je moet meer medicijnen nemen’’ Volgende afspraak na 3 maanden weer en weer en weer. En dat 4 jaar lang. Na 4 jaar tijdens eerste consultatie met Aislou heb ik binnen half uur eindelijk antwoorden gekregen op mijn vragen.

Lieve Aislou nogmaals wil ik je ontzettend bedanken voor de behandeling en steun die ik van jou heb gekregen. Natuurlijk wil ik heel graag bij jou als patiënt blijven en doorgaan met behandelingen die ik van jou krijg. Na een kuur van 12 behandelingen heb ik gemerkt dat deze methode een goede genezingskracht heeft. Mijn broeddruk is lager geworden en ik heb minder hoofdpijn. Mijn hart begint beter te functioneren.

Ik wens iedereen beterschaap en een lange en gezonde leven toe.

Groeten,

Nvart


Ik wil graag alle mensen vertellen hoe de bloedzuigers mij geholpen hebben. Ik heb ontzettend veel last gehad met mijn stoelgang, mijn zenuwen in mijn rug waren geblokkeerd, ik ben altijd van de ene arts naar de andere gestuurd, en vier jaar lang ziekenhuis in ziekenhuis uit. Ik zit in het artiestenleven, en het is gewoon vreselijk om te moeten optreden en reizen als je lichaam niet functioneert. Ik heb toen besloten om de therapie met de bloedzuigers te volgen, en dat was voor mij een grote wonder, omdat ik na de therapie elke dag zoals normale mensen naar het toilet kon gaan, en kan ik weer alles doen zonder vreselijke pijn in mijn rug te hebben. Ik voelde verbetering in het lichaam al tijdens de therapie.

Ik wil de dokter ook hierbij ontzettend bedanken, en ik ben ook ontzettend blij dat ik altijd terecht kan met de kleinste vragen, en dat je de volste aandacht krijgt. Ik had veel eerder met de therapie moeten beginnen, dan had ik minder lang met mijn problemen rond gelopen.

Ontzettend bedankt,

Margarita


Beste Aislou,

Godzijdank dat ik je ontmoet heb. Je hebt me heel erg geholpen. Ik ben zonder adem naar je toe gekomen. Had iets van 5 jaar last van pijn in borst en rug. Ik kon door niemand geholpen worden. Sinds deze behandeling voel ik mij aanzienlijk beter. Dank je Aislou. Ik geloof erin dat HIRUDOTHERAPIE veel mensen kan helpen.

Hartelijk dank,

Venera Gabdulkhakova


Beste Aislou,

Zelfs een operatie op trombose heeft niet geholpen,maar door jou is mijn probleem opgelost.

Ik ben je heel erg dankbaar voor de hulp die je me heb verleent met de bloedzuiger therapie.

Veel liefs,

Larisa en familie


Mevr A. Guiliazova heeft mij zo'n 2 jaar geleden enorm geholpen bij mijn rug klachten, heb jaren last van mijn onderrug gehad maar dankzij de bloedzuigers ben ik geheel bevrijd van de pijnen en is het probleem opgelost. Al na 5 behandelingen ging het een stuk beter en na de 10e behandeling was het verholpen als ik iets mankeer ga ik beslist weer naar haar toe. Haar diagnose is perfect.

Ik heb het volste vertrouwen in haar therapie.

Inge


Hallo Dr.Aislou

Via Oksana ben ik bij U terecht gekomen.

'Vond het dood eng maar ook een geweldige ervaring!

Hartelijk bedankt & tot de volgende keer.

Hartelijke groet,

Yvonne xxx

Deze website is auteursrechtelijk beschermd.